Nieuws uit West Maas en Waal

Wees solidair, ook voor het milieu

West Maas en Waal is vorig jaar gestopt met het apart inzamelen van incontinentiemateriaal. Hierdoor werden de gebruikers van deze inzamelingsmethodiek weer verplicht om het materiaal samen met het restafval aan te bieden in de reguliere ondergrondse containers. Daardoor worden deze luiers nu verbrand i.p.v. op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.

De reden om dit niet apart in te zamelen was onder meer de kosten te besparen. Dit scheelt 7 euro per jaar per huishouden. Of je wel of niet wegwerpluiers nodig hebt, jong of oud, is niet echt een keuze. Het zou toch een geweldig zijn als we met ons allen deze kosten, die nu eenmaal met het leven verbonden zijn, samen delen zodat luiers milieuvriendelijk worden verwerkt.

De coalitie staat nog steeds in dubio over het plaatsen van aparte containers lazen we in De Gelderlander. Maar kom op, we hebben het hier over zeven euro per jaar! Als we op een terrasje een kop koffie drinken met een lekker stukje appeltaart erbij zijn we het ook kwijt. Als de terrassen tenminste weer open gaan.

Ton Hooymans